Onderstaand het reglement dat TryForce hanteert omtrent Kids en Junior Krav Maga.

Deelname aan de subleveltest

Een kind moet minimaal twee maanden lid zijn voor het deel kan nemen aan een subleveltest. Verder moet het kind minstens 80% van de lessen voorafgaand aan de subleveltest actief hebben deelgenomen.

Is dit niet het geval, dan mag het kind wel meedoen aan de subleveltest, maar krijgt dan geen band, patch of streep.

Bij Kids/Junior Krav Maga hanteren we drie leeftijdsgroepen, welke alledrie met levelpatches werken.

Kiddie Krav Maga (5 t/m 7 jaar)
Kids Krav Maga (8 t/m 10 jaar)
Junior Krav Maga (11 t/m 15 jaar)

Een band of patch moet voor €8,- worden aangeschaft bij de club. Dit is nodig wanneer een kind zijn of haar eerste subleveltest doet, een kind op voor een volgend level op gaat of doorstroomt naar een volgende groep.

Benodigdheden voor een subleveltest

Het belangrijkst is dat het tenue op orde is. Dit houdt in dat het kind een TryForce-shirt en een IKMF-broek heeft. Indien een kind ook al een patch heeft gehad is deze ook onderdeel van het tenue. Wanneer het tenue niet op orde is, mag een kind niet meedoen aan de subleveltest en moet plaatsnemen aan de zijkant. Zowel het TryForce-shirt als de IKMF-broek zijn te koop bij de instructeur.

Deelname aan het examen

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om mee te doen aan het examen. Het examen is, afhankelijk van het level, landelijk of in de eigen school.

Voordat een kind mee kan doen aan het examen, moet hij/zij minimaal vier strepen op de patch hebben gehaald door mee te doen aan de subleveltesten. Daarnaast moet het niveau en de presentie voldoende zijn (minimaal 80% van de lessen aanwezig). Ook moet het tenue op orde zijn.

Bescherming voor Kids en Junior Krav Maga

Voor de kids (8-10 jaar) geldt het volgende:

Level K2: Scheenbeschermers;

Level K3: Toque.

Voor de junioren (11-15 jaar) geldt het volgende:

Alle levels: Toque;

Level J2: Scheenbeschermers;

Level J3: Bokshandschoenen.