Wat is TryFit training?

TryFit is een intensieve work-out waar twee belangrijke disciplines samenkomen: kettlebell training en bodyweight training.

Een kettlebell is een ronde kogel met een handvat. Door deze unieke vorm krijgt het lichaam sterke fysieke prikkels waardoor kracht, balans en uithoudingsvermogen verbeteren. Bij bodyweight training wordt niets anders gebruikt dan het lichaam zelf. Dit is goed voor kracht, balans maar ook controle van het lichaam. Omdat er geen externe gewichten gebruikt worden wordt je zeer vaardig in het aanpassen van technieken om deze lichter/zwaarder te maken.

Tijdens TryFit wordt er ook gebruik gemaakt van andere attributen zoals TRX, medicijnballen, swiss ball, battlerope etc. Door deze zeer variërende belasting staat je lichaam bij elke work-out voor een nieuwe uitdaging.

TryFit training bij TryForce

Bij TryForce werken we met gecertificeerde instructeurs die meerdere cursussen hebben gevolgd op hoog niveau fysieke training te geven. Denk hierbij aan de wereldwijd erkende Russian Kettlebell Certification en de Progressive Calisthenics Course.

Wij geloven in een gezellige informele sfeer waar serieus trainen de boventoon voert. Uitgangspunten tijdens onze les zijn kwaliteit van techniek en veilige uitvoering.

Waarom TryFit?

  • word fysiek en mentaal sterk
  • kort en effectief trainen door gebruik van het hele lichaam
  • een combinatie van conditie- en krachttraining
  • goede aanvulling op Krav Maga en veel andere sporten
  • afwisselende trainingen
  • altijd trainen op je eigen niveau

Lesindeling

Warming-up
Een goede opwarming om de spieren warm te maken en zo blessures te voorkomen.

Fysieke training
Gedetailleerde uitleg van de technieken die centraal staan in de les. Daarna worden deze technieken zo gecombineerd dat het lichaam een zware trainingsprikkel krijgt.

Cooling down
Na het zwaarste deel van de training is er een korte cooling down om zo herstel te stimuleren.

Start nu met TryFit!

Heb je vragen over TryFit? Neem contact met ons op, of stuur ons een berichtje op social media.