Wat houdt een Krav Maga examen in?

Omdat Krav Maga een zelfverdedigingssysteem is en geen sport zijn er geen wedstrijden. Examens worden gebruikt als meetmoment. Tijdens dit meetmoment kijkt de instructeur naar het niveau van de deelnemer. 

Er zijn twee soorten examens, namelijk het lokaal en het centraal examen. 

Het lokale examen (voor de levels P1, P3 & P5) vindt plaats binnen de club en wordt door onze TryForce instructeurs afgenomen. 

Het centrale examen (voor de levels P2, P4 en alle G levels) vindt centraal in Nederland plaats. Tijdens dit landelijke examen zijn er deelnemers van verschillende IKMF Krav Maga scholen aanwezig en wordt het examen door een Israëlische instructeur afgenomen.  

IKMF jaarplanning examens – https://ikmf.nl/events.html

TryForce jaarplanning examens – Bodegraven, Gouda, Hoofddorp, Velserbroek.

Het TryForce Krav Maga examentraject bestaat uit drie onderdelen inclusief het examen. In dit traject bereiden we je zo goed mogelijk voor op het examen!

Levelseminar

Twee maanden voor het examen organiseren we een speciale levelseminar. In deze drie-uur-durende training nemen we jouw curriculum van begin tot eind door. 

Na dit seminar heb je alle technieken voor je nieuwe level getraind en weet je ze terug te vinden in het curriculum. 

Dit seminar is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je nog geen examen gaat doen! 

Deelname: € 50.

Pre-test

Heb je besloten om examen te doen en wil je je vaardigheden laten toetsen? Dan is de pre-test hét moment! 

Een maand voor het examen vindt de pre-test plaats. De pre-test is een proefexamen waarin we bepalen of jij er klaar voor bent om deel te nemen aan het komende examen.

Deelname: € 20.

Let op! We adviseren om deel te nemen aan beide onderdelen om zo maximaal voorbereid te zijn. Ook is het belangrijk dat je al in het bezig van het officiële witte IKMF t-shirt. 

Krav Maga examen

Als je tijdens de pre-test te horen hebt gekregen dat je klaar bent voor het examen, dan geven wij je op voor deelname aan het examen bij de IKMF. Vervolgens ontvang je bericht van de IKMF dat je bent aangemeld. Heel veel plezier en succes gewenst!

We raden je aan om het volledige TryForce examentraject te doorlopen om zo optimaal mogelijk voorbereid te zijn op je examen! 

Tip!

Zorg dat je altijd een kopie van het curriculum (bij TryForce verkrijgbaar), een notitieblokje en pen in je sporttas hebt. Dan kun je tijdens de (reguliere) trainingen altijd nakijken welke technieken je aan het oefenen bent en eventueel notities maken.

Ook kun je bijhouden welke technieken je nog wel en niet hebt gehad. Zijn er technieken die al lang niet de revue zijn gepasseerd? Dit kun je altijd even navragen bij je instructeur.

Veelgestelde vragen

Als je bij TryForce traint is examen doen niet verplicht, maar we moedigen mensen wel aan om examen te doen. Het is een mooie uitdaging en goed om te kijken waar je staat! Ook biedt het de mogelijkheid om na het examen nieuwe technieken te leren.

De kosten zijn € 40 voor de p-levels en € 45 voor de g-levels. Je betaalt eenmalig €25 voor je IKMF paspoort. Om examen te doen heb je een IKMF examenshirt nodig, dit kost € 15.

Aanmelden voor het examen kan bij de instructeur en deze checkt of het niveau voldoende is. Hierna mag je je opgeven voor de pre-test. Zie voor de uiterlijke data om je aan te melden onze evenementenkalender.

Voor P-levels mag je na ongeveer 4-6 maanden examen doen, afhankelijk hoe vaak je traint. 

Voor G-levels is dit na ongeveer 8 maanden, ook afhankelijk van hoe vaak je traint.

Deze kun je vinden op de website van IKMF of in onze eigen evenementenkalender.

De pre-test is niet verplicht, maar wel ten sterkste aan te raden. Het is een proefexamen met veel persoonlijke terugkoppeling over de mogelijke verbeter- en aandachtspunten in de technieken. Een pre-test duurt ongeveer 2 uur en kost € 15. Dit kan contant betaald of gepind worden bij aanvang van de test.

Dit zijn de wereldwijde IKMF reglementen. Zo ziet een examen er uniform en netjes uit. Om in te trainen bieden wij shirts van TryForce aan, zo kun je het examenshirt mooi wit houden. De broek kan zowel tijdens de training als het examen gedragen worden.

Een privétraining is een uitstekende tool om 1-op-1 de puntjes op de i te zetten voor het examen. Een reguliere privétraining kost € 90, maar ter voorbereiding op het examen hebben we een speciaal tarief van € 50 per persoon per uur.

Je inschrijving bij de IKMF is belangrijk om deel te mogen nemen aan aan het examen. Wanneer je nog geen lid bent van de IKMF kun je ook geen examen doen. We raden daarom aan om je direct na je inschrijving bij TryForce ook in te schrijven als lid bij de IKMF. 

Belangrijk! Je moet minimaal vier maanden lid zijn van de IKMF om mee te mogen doen aan het examen, zorg dus dat je inschrijving tijdig op orde is!

Inschrijving bij IKMF – https://ikmf.nl/inschrijven.html

Verder is er een verplicht tenue voor het examen; een zwart met witte IKMF-broek en een wit IKMF-shirt. 

Bestel je kleding ruim op tijd!

IKMF broek – via TryForce te koop

IKMF examen shirt – https://kravwinkel.nl/collections/t-shirts